4 Şubat 2014 Salı

cok keyifle yaptigim bir recel:)

herkeze guzel bir gun diyordumki...baktim hava kararmis gibi
blogumdaki beni uzen durum duzeldimi diye bu yayini yapmak istedim:)))))))




 sohpete   devam etmek uzere simdilik hosca kalin
sevgiler...

19 yorum:

  1. ellerine sağlık kokusu buralara kadar geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nar gibi kizarmis bir dilim ekmek..ustune tereyag...ve portakal receli
      vede yanina misler gibi bir bardak cay..
      meri bu kokuyu duydun sanirim:)))))))

      Sil
  2. tarifi nide verebilirmisiniz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nesibecim...cok kolay
      kalin kabuklu portakallari aliyorsun..bir guzel yikayip
      ustundeki kabugu alacali soyuyosun...patatez soydugumuz aletle
      cok buyuk olmicak tarzda dilimliyorsun..resimdeki gibi kivirip kurdanla tutturuyorsun
      bol suda,,,ben duduklu tenceresinde hasliyorum
      geceden ustune seker koyuyorsun..sabah su salmadiysa bir cay bardagi su ilavesi ile 20 dakika kadar kaynatip limon ileve ediyorsun
      ilininca kurdanlardan cikarip kavanoza dolduruyorsun...afiyetle sevdiklerinle paylasiyorsun:)

      Sil
  3. ellerinize sağlik çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Babam çok sever bu receli , elinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen babaya yapmalisin bu recelden ozaman:)

      Sil
  5. Benim de en sevdiğim reçeldir!!! Bu tatla tanışmam üniversite yıllarında Cumalıkızık' a gidişimle oldu. Daha önce hiç yememiştim ve açıkçası tezgahtan satın alırken de biraz çekinerek almıştım. Kavanozdaki duruşuna vuruldum desem yeridir. Gerçi satış yapan teyzenin de ikna kabiliyetini es geçmemem gerek. O gün bugündür favori reçelim. Elinize sağlık harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pisili dukkan,,,o muhtemelen turunc recelidir
      bunun tadida cok farkli degil sanirim..ne guzel bir baslangic olmus senin icin:)
      tesekkurler

      Sil
  6. Bidahaki sefere Allah nasib ederse buralara geldiginizde bu receli nasil yaptiginizi izlemek isterim. Sizden pek cokkkk sey ogrendim, bir bu receliniz kaldi :)

    Ellerinize saglik Cihan teyzem, nefissss gorunuyor.
    Kucak dolusu sevgi ve saygilarimla
    Emel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emelcim,,dun aklimdan geciyordun inan
      tamam soz bir dahaki amerika seruvenimizde bu recel yapilicak:)
      esene donmeden evvel son gece saat gecenin 11 yapip biraktim
      hos kalin kabuklu degilmis ama olsun..tad ayni tad
      opuyorum seni

      Sil
  7. Bir an turunç reçeli sandım:))
    Afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler
      cakma turunc receli diyelimmi?
      ama inanin cok lezzetli oluyor:)

      Sil
  8. Problem devam ediyor sanırım.
    Yorumlarda tarih bir gün geriden geliyor, saat de doğru değil maalesef.
    Yorumumu 08:59 'da yazdım.
    Saatin gece-gündüz ayarı (am-pm) değişmiş sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili beyza,,,tesekkur ediyorum uyarin icin
      ama ben ne kadar bu blogumu seviyorsam o bana bu aralar oyun oynuyor
      biri bitiyor biri basliyor..bakalim bu sorun nasil atlatilicak?

      Sil
  9. Portakalın nefis kokusu ve lezzeti her daim tercihimdir...ama hiç portakal kabuğundan reçel yapmadım...haşlayıp üzerine şeker ilave ediyorum demişsiniz ama ben kireç suyunda bekletildiğini duymuştum ,bekletmeden de olur mu? Bu yüzden üşenmiştim hep yapmamıştım...Birde haşladıktan sonra suda bekleterek suyunu değiştiriyormusunuz? Acı tadı gitsin diye ne kullanıyorsunuz? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. merhabalar sevgili tulin..
    bende portakali,,mandalinayi cok severim
    recelini yememeye calissamda..muhakkak yaparim,,kahvalti masamin bas tacidir:)
    senelerdir yaparim..hic kirece yatirmedim ve duymadim
    belki tunc receli icin gecerlidir..
    sutunu soyuyorum,,hatta alaca birakiyorumki o guzel tadi recele gecsin diye
    eskiden iki kere haslayip doyukodum suyunu
    ama simdi yapmiyorum..tek bir kere bol suda hatta duduklude hasliyorum
    puf noktasi belki guzel haslanip soguyunca kesiyorum yuvarlak halkalar halinde..sekerini koyup kat kat bekletiyorum bir gece ertesi gun kaynatiyorum....rengi bozulmamasi icin 20 dakika gibi
    haslarken icine ustte gozuktugu gibi kurdanli kabuklari atiyorum
    sonraayni tenreye kestigim portakallarla sekere onlarida koyuyorum
    bir cay bardagi su ilave ediyorum,,eger cok su salmissa cok daha az...
    cok uzun oldu
    aslinda cok basit....birbirine tadi daha guzel geciyor:)
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim,bende deneyeceğim,sevgiler...

    YanıtlaSil