nesibecim...cok kolay kalin kabuklu portakallari aliyorsun..bir guzel yikayip ustundeki kabugu alacali soyuyosun...patatez soydugumuz aletle cok buyuk olmicak tarzda dilimliyorsun..resimdeki gibi kivirip kurdanla tutturuyorsun bol suda,,,ben duduklu tenceresinde hasliyorum geceden ustune seker koyuyorsun..sabah su salmadiysa bir cay bardagi su ilavesi ile 20 dakika kadar kaynatip limon ileve ediyorsun ilininca kurdanlardan cikarip kavanoza dolduruyorsun...afiyetle sevdiklerinle paylasiyorsun:)
Benim de en sevdiğim reçeldir!!! Bu tatla tanışmam üniversite yıllarında Cumalıkızık' a gidişimle oldu. Daha önce hiç yememiştim ve açıkçası tezgahtan satın alırken de biraz çekinerek almıştım. Kavanozdaki duruşuna vuruldum desem yeridir. Gerçi satış yapan teyzenin de ikna kabiliyetini es geçmemem gerek. O gün bugündür favori reçelim. Elinize sağlık harika görünüyor:)
Bidahaki sefere Allah nasib ederse buralara geldiginizde bu receli nasil yaptiginizi izlemek isterim. Sizden pek cokkkk sey ogrendim, bir bu receliniz kaldi :)
Ellerinize saglik Cihan teyzem, nefissss gorunuyor. Kucak dolusu sevgi ve saygilarimla Emel
emelcim,,dun aklimdan geciyordun inan tamam soz bir dahaki amerika seruvenimizde bu recel yapilicak:) esene donmeden evvel son gece saat gecenin 11 yapip biraktim hos kalin kabuklu degilmis ama olsun..tad ayni tad opuyorum seni
Problem devam ediyor sanırım. Yorumlarda tarih bir gün geriden geliyor, saat de doğru değil maalesef. Yorumumu 08:59 'da yazdım. Saatin gece-gündüz ayarı (am-pm) değişmiş sanırım.
sevgili beyza,,,tesekkur ediyorum uyarin icin ama ben ne kadar bu blogumu seviyorsam o bana bu aralar oyun oynuyor biri bitiyor biri basliyor..bakalim bu sorun nasil atlatilicak?
Portakalın nefis kokusu ve lezzeti her daim tercihimdir...ama hiç portakal kabuğundan reçel yapmadım...haşlayıp üzerine şeker ilave ediyorum demişsiniz ama ben kireç suyunda bekletildiğini duymuştum ,bekletmeden de olur mu? Bu yüzden üşenmiştim hep yapmamıştım...Birde haşladıktan sonra suda bekleterek suyunu değiştiriyormusunuz? Acı tadı gitsin diye ne kullanıyorsunuz? Sevgiler...
merhabalar sevgili tulin.. bende portakali,,mandalinayi cok severim recelini yememeye calissamda..muhakkak yaparim,,kahvalti masamin bas tacidir:) senelerdir yaparim..hic kirece yatirmedim ve duymadim belki tunc receli icin gecerlidir.. sutunu soyuyorum,,hatta alaca birakiyorumki o guzel tadi recele gecsin diye eskiden iki kere haslayip doyukodum suyunu ama simdi yapmiyorum..tek bir kere bol suda hatta duduklude hasliyorum puf noktasi belki guzel haslanip soguyunca kesiyorum yuvarlak halkalar halinde..sekerini koyup kat kat bekletiyorum bir gece ertesi gun kaynatiyorum....rengi bozulmamasi icin 20 dakika gibi haslarken icine ustte gozuktugu gibi kurdanli kabuklari atiyorum sonraayni tenreye kestigim portakallarla sekere onlarida koyuyorum bir cay bardagi su ilave ediyorum,,eger cok su salmissa cok daha az... cok uzun oldu aslinda cok basit....birbirine tadi daha guzel geciyor:) afiyet olsun
ellerine sağlık kokusu buralara kadar geldi
YanıtlaSilnar gibi kizarmis bir dilim ekmek..ustune tereyag...ve portakal receli
Silvede yanina misler gibi bir bardak cay..
meri bu kokuyu duydun sanirim:)))))))
tarifi nide verebilirmisiniz acaba
YanıtlaSilnesibecim...cok kolay
Silkalin kabuklu portakallari aliyorsun..bir guzel yikayip
ustundeki kabugu alacali soyuyosun...patatez soydugumuz aletle
cok buyuk olmicak tarzda dilimliyorsun..resimdeki gibi kivirip kurdanla tutturuyorsun
bol suda,,,ben duduklu tenceresinde hasliyorum
geceden ustune seker koyuyorsun..sabah su salmadiysa bir cay bardagi su ilavesi ile 20 dakika kadar kaynatip limon ileve ediyorsun
ilininca kurdanlardan cikarip kavanoza dolduruyorsun...afiyetle sevdiklerinle paylasiyorsun:)
ellerinize sağlik çok güzel görünüyor
YanıtlaSiltesekkurler nesibecim...
SilBabam çok sever bu receli , elinize sağlık:))
YanıtlaSilhemen babaya yapmalisin bu recelden ozaman:)
SilBenim de en sevdiğim reçeldir!!! Bu tatla tanışmam üniversite yıllarında Cumalıkızık' a gidişimle oldu. Daha önce hiç yememiştim ve açıkçası tezgahtan satın alırken de biraz çekinerek almıştım. Kavanozdaki duruşuna vuruldum desem yeridir. Gerçi satış yapan teyzenin de ikna kabiliyetini es geçmemem gerek. O gün bugündür favori reçelim. Elinize sağlık harika görünüyor:)
YanıtlaSilpisili dukkan,,,o muhtemelen turunc recelidir
Silbunun tadida cok farkli degil sanirim..ne guzel bir baslangic olmus senin icin:)
tesekkurler
Bidahaki sefere Allah nasib ederse buralara geldiginizde bu receli nasil yaptiginizi izlemek isterim. Sizden pek cokkkk sey ogrendim, bir bu receliniz kaldi :)
YanıtlaSilEllerinize saglik Cihan teyzem, nefissss gorunuyor.
Kucak dolusu sevgi ve saygilarimla
Emel
emelcim,,dun aklimdan geciyordun inan
Siltamam soz bir dahaki amerika seruvenimizde bu recel yapilicak:)
esene donmeden evvel son gece saat gecenin 11 yapip biraktim
hos kalin kabuklu degilmis ama olsun..tad ayni tad
opuyorum seni
Bir an turunç reçeli sandım:))
YanıtlaSilAfiyetle yiyin...
tesekkurler
Silcakma turunc receli diyelimmi?
ama inanin cok lezzetli oluyor:)
Problem devam ediyor sanırım.
YanıtlaSilYorumlarda tarih bir gün geriden geliyor, saat de doğru değil maalesef.
Yorumumu 08:59 'da yazdım.
Saatin gece-gündüz ayarı (am-pm) değişmiş sanırım.
sevgili beyza,,,tesekkur ediyorum uyarin icin
Silama ben ne kadar bu blogumu seviyorsam o bana bu aralar oyun oynuyor
biri bitiyor biri basliyor..bakalim bu sorun nasil atlatilicak?
Portakalın nefis kokusu ve lezzeti her daim tercihimdir...ama hiç portakal kabuğundan reçel yapmadım...haşlayıp üzerine şeker ilave ediyorum demişsiniz ama ben kireç suyunda bekletildiğini duymuştum ,bekletmeden de olur mu? Bu yüzden üşenmiştim hep yapmamıştım...Birde haşladıktan sonra suda bekleterek suyunu değiştiriyormusunuz? Acı tadı gitsin diye ne kullanıyorsunuz? Sevgiler...
YanıtlaSilmerhabalar sevgili tulin..
YanıtlaSilbende portakali,,mandalinayi cok severim
recelini yememeye calissamda..muhakkak yaparim,,kahvalti masamin bas tacidir:)
senelerdir yaparim..hic kirece yatirmedim ve duymadim
belki tunc receli icin gecerlidir..
sutunu soyuyorum,,hatta alaca birakiyorumki o guzel tadi recele gecsin diye
eskiden iki kere haslayip doyukodum suyunu
ama simdi yapmiyorum..tek bir kere bol suda hatta duduklude hasliyorum
puf noktasi belki guzel haslanip soguyunca kesiyorum yuvarlak halkalar halinde..sekerini koyup kat kat bekletiyorum bir gece ertesi gun kaynatiyorum....rengi bozulmamasi icin 20 dakika gibi
haslarken icine ustte gozuktugu gibi kurdanli kabuklari atiyorum
sonraayni tenreye kestigim portakallarla sekere onlarida koyuyorum
bir cay bardagi su ilave ediyorum,,eger cok su salmissa cok daha az...
cok uzun oldu
aslinda cok basit....birbirine tadi daha guzel geciyor:)
afiyet olsun
Teşekkür ederim,bende deneyeceğim,sevgiler...
YanıtlaSil